Konferencja jest adresowana do przedstawicieli wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej – członków zarządów, działów prawnych, Administratorów Bezpieczeństwa Informacji, przyszłych Inspektorów Ochrony Danych oraz osób odpowiedzialnych za zabezpieczenie danych zgodnie z RODO.
Organizatorem spotkania jest Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców.
Wydarzenie odbędzie się pod patronatem honorowym Prezesa UODO, a także patronatem Centrum Kształcenia Podyplomowego Uczelni Łazarskiego.
Z ramienia Uczelni Łazarskiego z prelekcją wystąpi dr Magdalena Rycak, kierująca studiami podyplomowymi Ochrona danych osobowych i zarządzanie bezpieczeństwem informacji, a także Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych – kadry i płace. Prezentacja dr Rycak dotyczyć będzie ochrony danych osobowych w rekrutacji pracowników.
W programie wydarzenia zaplanowano poniższe tematy:
- Ochrona danych osobowych z punktu widzenia podmiotów gospodarczych
- Dane osobowe w ujęciu prawno-praktycznym. Zarządzanie problematyką danych osobowych w przedsiębiorstwie sektora spożywczego
- Umowy z kontrahentami – najczęstsze ryzyka i dobre praktyki
- Adtech, Programmatic marketing, Chatbots – wdrożenie algorytmów AI/ML, korzystanie z cookies, third-party cookies – analiza prawna oraz etyczna treści i technik marketingowych
- Dane osobowe jako waluta w relacjach z klientami i kontrahentami
- Ochrona danych osobowych w rekrutacji pracowników
Więcej informacji o wydarzeniu znaleźć można na stronie Polskiej Federacji Producentów Żywności.